Solidariteitskoor Kantikune

Koor Historiek


Kantikune is in 1990 opgericht door enkele toenmalige medewerkers van Chiro Limburg. Vanaf het begin zijn ook andere mensen aangesproken om mee te zingen. Het was immers niet de bedoeling om een Chirokoortje te vormen.

In de Chiro werden eind jaren '80 nogal wat liederen uit het Zuiden aangeleerd op leidingscursussen en kaderdagen.

De invloed van toenmalig nationaal Chiroproost Carlos Desoete, speelde daarin ongetwijfeld een belangrijke rol. Carlos was immers toen ook proost van Fimcap, de internationale federatie van parochiale jeugdbewegingen. Carlos, zelf componist en dirigent van het Brugs koor Solied, bracht allerlei liederen mee van zijn reizen naar Nicaragua, Chili, de Filippijnen, Zuid-Afrika ...

Via de kadervorming verspreidde hij die liederen binnen de Chiro in Vlaanderen. Zo kregen de initiatiefnemers van Kantikune de smaak te pakken ...

De eerste jaren werd het koor geleid door Peter Meeuwissen. Hoewel hij nauwelijks een muzieknoot kon lezen, slaagde hij er met de hulp van enkele muzikaal geschoolde koorleden toch in om de groep een enthousiaste uitstraling te geven.

Vanaf het prille begin, zong het koor bovendien vierstemmig. Als dirigent-gitarist stond Peter bij optredens meer naast dan voor het koor.

lees meer...

Is zingen iets voor jou ?

Lees dan hier verder en mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@kantikune.be.

Optreden aanvragen ?

Zou je graag Kantikune vragen om een plaatselijke aktiviteit te verzorgen of een workshop samenzang te organiseren, kijk hier verder.

Webmaster

Gelieve vragen, problemen en / of suggesties in verband met de website te richten aan de webmaster

Interessante links 

  • Solidariteitskoren

    Check hier de websites van andere solidariteits-, wereld- en strijdkoren. 

  • Organisaties

    Organisaties die we steunen of mee samenwerken.

  • Klik op het icoontje en volg ons op :  facebook