Solidariteitskoor Kantikune

Koor Historiek - verdere groei ...


De behoefte aan muzikale groei deed zich na enkele jaren echter steeds sterker voelen en Kantikune ging op zoek naar een chte dirigent. Tevergeefs. En keer gaf een advertentie in de krant wat hoop : "Dirigent zoekt koor". Werkloze dirigenten moeten echter gewantrouwd worden, zo leerden we. De man in kwestie werd reeds na enkele repetities vriendelijk bedankt. Het klikte niet. Hij had geen feeling voor ons liederengenre en zijn dirigeerstijl 'pakte' niet bij de koorleden. Dus ploeterden we maar verder zonder dirigent.

En toen, in de zomer van '95, melde Hugo Keunen zich plots aan als nieuw koorlid. Hugo had in zijn studententijd bij het Leuvense solidariteitskoor Pati Pati gezongen en voelde zich onmiddellijk thuis in ons repertoire. Hij had bovendien een muzikale opleiding achter de rug en bleek over onvermoede talenten te beschikken. Hugo nam dus op verzoek van het koor, de dirigeerstok ter hand. Figuurlijk ten minste, want in de praktijk gebruikt hij enkel zijn blote handen en zijn mimiek ! Hugo gaf Kantikune een nieuw elan, met een sterke groei van het muzikale peil en een flinke uitbreiding van het repertoire.

terug

Is zingen iets voor jou ?

Lees dan hier verder en mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@kantikune.be.

Optreden aanvragen ?

Zou je graag Kantikune vragen om een plaatselijke aktiviteit te verzorgen of een workshop samenzang te organiseren, kijk hier verder.

Webmaster

Gelieve vragen, problemen en / of suggesties in verband met de website te richten aan de webmaster

Interessante links 

  • Solidariteitskoren

    Check hier de websites van andere solidariteits-, wereld- en strijdkoren. 

  • Organisaties

    Organisaties die we steunen of mee samenwerken.

  • Klik op het icoontje en volg ons op :  facebook