Solidariteitskoor Kantikune

Voorbije optredens


De afgelopen jaren trad het koor o.a. op bij vredesacties, voor Noord-Zuid-comitйs, Wereldwinkels, opvangcentra voor asielzoekers, de vierdewereldbeweging, buurtwerkingen, een feest van woonwagenbewoners, multiculturele buurtfeesten, in de gevangenis en voor diverse socio-culturele organisaties.

Ons actieterrein beperkt zich niet tot Limburg. Zo was het koor bijvoorbeeld te gast op een Romero-herdenking in Brugge, een 11-november viering in Heist-aan-Zee, een evenement van Pax Christi in Mechelen, een korentreffen in Nuenen (NL) e.d.

KOORPROGRAMMA's

Naast optredens op aanvraag, organiseert het koor af en toe ook op eigen initiatief een avondvullend koorpgramma. Hierbij een greep uit enkele hoogtepunten van de afgelopen decennia :

 • ZAZIWE - eerste avondvullend koorprogramma georganiseerd door Kantikune in 1997. Zaziwe betekent "hoop" en was tevens de naam die Nelson Mandela - naar een Afrikaans gebruik - koos voor zijn kleindochter. Hij zat op dat moment nog in de gevangenis. Ons koor werkte maandelang aan de voorbereiding van ZAZIWE en werd beloond in november met ruim 250 toehoorders.

 • DE WERELD ZINGT IN MIJ - een muzikaal programma over oorlog en vrede, armoede en rijkdom, noord en zuid, tederheid en kracht, de zorg voor moeder aarde, verbondenheid tussen mensen veraf en dichtbij - gebracht door Kantikune in 2003

 • VOLLEK ! - samen met volksmuziekgroep Rustline Cane gebracht in 2005 : over vreemd volk, werkvolk en voetvolk, volksverhuizingen en volkerenmoord, volksopstand en volksfeest, ... tegen de "eigen volk eerst" ideologie

 • MUZIK MUZIEK - "Muziek" is in het Turks "Mьzik". De uitspraak van het woord is hetzelfde maar de muziek klinkt anders. Turkse muziek maakt gebruik van kwartnoten en van ritmes die wij niet kennen. Toch is muziek een universele taal. Kantikune en het Turks Muziekcentrum Music Club hebben dat nog eens bewezen in 2008. Samen brachten we Turkse,  Europese, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse muziek en zang samen in ййn concert.

terug

Is zingen iets voor jou ?

Lees dan hier verder en mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@kantikune.be.

Optreden aanvragen ?

Zou je graag Kantikune vragen om een plaatselijke aktiviteit te verzorgen of een workshop samenzang te organiseren, kijk hier verder.

Webmaster

Gelieve vragen, problemen en / of suggesties in verband met de website te richten aan de webmaster

Interessante links 

 • Solidariteitskoren

  Check hier de websites van andere solidariteits-, wereld- en strijdkoren. 

 • Organisaties

  Organisaties die we steunen of mee samenwerken.

 • Klik op het icoontje en volg ons op :  facebook